Särskild kurs
Show & Musikal
i Markaryd

Presentationsvideo

Show & Musikal i Markaryd - särskild kurs

Show & Musikal är en förberedande heltidsutbildning för dig som vill utvecklas inom sång, teater och dans. Kursen ger dig grundläggande kunskaper inför högre utbildningar, så som Musikteaterskolan i Bjärnum.
Utbildningen är i Markaryd.

Utbildningsområden

Show och musikal är en förberedande utbildning för högre studier inom musikal, dans, sång och teater.

Under ett år studerar du dessa ämnen på heltid. Inom drama ingår teater improvisation och ren skådespelarträning. I sång har du enskilda sånglektioner, interpretation i grupp, körsång, mickteknik samt fördjupning i scenisk närvaro. Inom dansen ingår jazzdans, balett, modernt och improvisation.


Auditionträning

I slutet av läsåret arbetar vi med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och drama.

Skolans pedagoger/lärare är ämnesspecialister inom, dans, drama och sång.

Produktion

Du kommer att medverka i Vinterrevyn, vilket är Show & Musikals största produktion. Under föreställningarna samarbetar vi med skolans ljud och studiotekniklinje. Vinterrevyns föreställningar framförs i Markaryds kulturhus. Under året producerar vi även ett antal mindre föreställningar och evenemang lokalt på orten.

Vinterrevy 2016  "Hotellet"

Livet på skolan

Skolan är liten och även om man inte har lektioner tillsammans med samtliga elever har man ändå stora möjligheter att lära känna alla studerande. Skolans internat är ett sätt att få boende för elever från olika delar i landet, eller också ett sätt att skaffa sig en ”tillfällig familj”. Markaryd är litet, men med oerhört vacker natur både på vintern och sommaren. Nära skolan ligger det sjöar och det finns fina promenadstråk. Du har även nära till simhall, gym och idrottshall.
Aktuellt
 

Infoblad (pdf) ►

 
 
 
 

Vad är skillnaden mellan Musikteaterskolan och
Show & Musikal?

Musikteaterskolan är en eftergymnasial utbildning som är förlagd i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Show & Musikal är en förberedande kurs förlagd i Markaryd. Gå in under Våra kurser-info kurstyper för utförlig information.

Läs mer om Musikteaterskolan »

Profilkurser / Särskilda kurser på folkhögskola

På en profilkurs / särskild kurs på folkhögskola ägnas större delen av studietiden åt det speciella ämnesområde man har valt. Här studerar man inte de allmänna ämnen som ger behörigheter till högskolan.

En profilkurs kan vara inriktad på till exempel musik, media, konsthantverk, teater, språk, friskvård, turism med mera. På folkhögskolan kallas profilkurser även ibland för särskilda kurser.
 
Kanske vill du specialisera dig inom något område, förbereda dig för en högre utbildning eller helt enkelt fördjupa dig i någonting som du är riktigt intresserad av?
 
Det finns också profilkurser som riktar sig speciellt till dig som till exempel är invandrare, har en funktionsnedsättning eller har särskilda behov för din undervisning. En Profilkurs kan ibland studeras på distans.
© Copyright Markaryds Folkhögskola 2016