Foto: Martin Ivarsson - Boomlab.se

Om Folkhögskolan

Markaryds Folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med Markaryds kommun, Företagarna i Kronoberg och Studieförbundet vuxenskolan, ABF i Kronoberg, SPF Markaryd och Hässleholms kommun i stiftelsens styrelse. Skolans verksamhet bedrivs på tre orter: Markaryd, Bjärnum och Halmstad. Styrelsens ledamöter återfinns under fliken kontakt i menyn.
På Markaryds folkhögskola arbetar vi med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens. Här möts kunskaper och erfarenheter som stimulerar dig till personlig utveckling och samhällsengagemang. Skolans profil har inriktning mot kultur – fritid – hälsa och består av tre utbildningsorter Markaryd, Bjärnum och Halmstad.

Markaryds folkhögskola formar framtidens kultur och fritid.
Vi för människor samman för personlig utveckling och livslångt lärande.
Årsplan 2014-15 (PDF) »
Informationshäfte 14-15 (PDF) »

Markaryds Folkhögskola i Markaryd

Markaryd ligger i sydvästra Småland nära gränsen till Skåne. Skolan ligger naturskönt i utkanten av samhället med endast tio minuters promenad till centrum.

Vi anordnar regelbundet olika kvällsaktiviteter såsom teater, musikkvällar, filosofiskt café, ”pysselkvällar”, filmvisning m.m. På förmiddagarna fikar hela skolan tillsammans i vårt mysiga Café. I terminsavgiften ingår förmiddagsfika, olycksfallförsäkring, kopiering, Internet och gemensamma aktiviteter. Du bekostar själv dina läromedel. På profilkurserna betalas en årlig materialavgift denna specificeras under respektive kurs. Samtliga våra utbildningar berättigar till statligt studiestöd.

Markaryds Folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se

Musikteaterskolan i Bjärnum

Musikteaterskolan är den enhet av Markaryds Folkhögskola som finns i Bjärnum. Skolan ligger i fina lokaler med mycket yta och rum för eleverna att reptera, studera och arbeta.

Musikteaterskolan är en ettårig artistutbildning på heltid för kommande yrkesarbete i underhållningsbranschen. Det är en ren speciallinje där all undervisning är relaterad till dans, sång och teater. Utbildningen är eftergymnasial (egy).

Musikteaterskolan är stationerad i Bjärnum och är en mycket väletablerad utbildning med ca 300 sökande elever per år. Stora dans-, drama och sångsalar bredvid mindre rum för självträning samt en fullt utrustad teatersalong med modern avancerad teknik. En stor inspelningsstudio samt tre mindre inryms också och används återkommande i utbildningen. Utbildningen har bedrivits i 27 år och fostrat många av våra svenska artister. Bland många framstående elever kan nämnas, Shirley Clamp, Niklas Andersson, Anki Albertsson, Peter Johansson, Nina Lundseie, Fredrik Lexfors och Nina Söderkvist. Alla etablerade artister med rötterna i Musikteaterskolan.

Audition/sökning inför läsåret 2013-14 genomförs 24-26/5 2013 i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Som sökande blir du kallad till en av dagarna. Det är gemensam audition för Musikteaterskolan och Show & Musikal. För vidare information gå in under rubriken Ansökning & audition. Du ansöker online direkt via hemsidan. Linjen är en filial till Markaryds Folkhögskola och bedrivs i samarbete med Stiftelsen Musikteaterskolan. All undervisning sker i Bjärnum, 15 km norr om Hässleholm i Skåne.
Klicka här för information kring ansökning►

Musikteaterskolan
Boställsgatan 59
280 20 Bjärnum
E-post: info@musikteaterskolan.se

Per Kentner, kursansvarig
Tel. 0433- 74 597
Mob. 070-67 218 97
E-post: per.kentner@musikteaterskolan.se

Årsschema 2014-15 (PDF) »

Fria Målarskolan i Halmstad

Fria Målarskolan i Halmstad är en förberedande konstutbildning på heltid.

Studietiden är 2 år och med möjlighet till ett tredje år. Andra året utgör en fördjupning av första årets studier, ett tredje år innebär arbete utifrån en projektbeskrivning. Vi ger grundkunskaperna inom bild och tredimensionellt gestaltande där huvudämnena är teckning, färg/ målning, skulptur och övningar av gränsöverskridande konceptuell art. Vårt mål är att utveckla elevens förmåga att praktiskt gestalta idéer och ge kunskaper i den konstnärliga arbetsprocessen. Dessa kunskaper ger god grund för vidare studier vid konst- och designhögskolor.

Skolan har en trettioårig tradition och många tidigare elever är nu verksamma konstnärer. Studierna är CSN-grundande. De studerande har fri tillgång till skolans lokaler även kvällar och helger.
Klicka här för information kring ansökning►

Fria Målarskolan
Örjansskolans annex
Tollsgatan 7
302 32 Halmstad

Anne-Lie Lantz, Kursföreståndare och konstnär
E-post: anne-lie.lantz@friamalarskolan.se

Elevinloggning

Logga in för att ta del av material och information för just din kurs!

Ansök online!

Här kan du snabbt och