Om Folkhögskolan

Markaryds Folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med Markaryds kommun, Företagarna i Kronoberg och Studieförbundet vuxenskolan, ABF i Kronoberg och Hässleholms kommun i stiftelsens styrelse. Skolans verksamhet bedrivs på två orter: Markaryd och Bjärnum . Styrelsens ledamöter återfinns under fliken kontakt i menyn.

På Markaryds folkhögskola arbetar vi med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens. Här möts kunskaper och erfarenheter som stimulerar dig till personlig utveckling och samhällsengagemang. Skolans profil har inriktning mot kultur – fritid – hälsa och bedrivs i Markaryd och Bjärnum

Markaryds folkhögskola formar framtidens kultur och fritid.
Vi för människor samman för personlig utveckling och livslångt lärande.

Markaryds Folkhögskola i Markaryd

Markaryd ligger i sydvästra Småland nära gränsen till Skåne. Skolan ligger naturskönt i utkanten av samhället med endast tio minuters promenad till centrum.

Vi anordnar regelbundet olika kvällsaktiviteter såsom teater, musikkvällar, filosofiskt café, ”pysselkvällar”, filmvisning m.m. På förmiddagarna fikar hela skolan tillsammans i vårt mysiga Café. I terminsavgiften ingår förmiddagsfika, olycksfallförsäkring, kopiering, Internet och gemensamma aktiviteter. Du bekostar själv dina läromedel. På profilkurserna betalas en årlig materialavgift denna specificeras under respektive kurs. Samtliga våra utbildningar berättigar till statligt studiestöd.

Markaryds Folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se

Musikteaterskolan i Bjärnum

Musikteaterskolan är den enhet av Markaryds Folkhögskola som finns i Bjärnum. Skolan ligger i fina lokaler med mycket yta och rum för eleverna att reptera, studera och arbeta.

Musikteaterskolan är en ettårig artistutbildning på heltid för kommande yrkesarbete i underhållningsbranschen. Det är en ren speciallinje där all undervisning är relaterad till dans, sång och teater. Utbildningen är eftergymnasial (egy).

Musikteaterskolan är stationerad i Bjärnum och är en mycket väletablerad utbildning med ca 300 sökande elever per år. Stora dans-, drama och sångsalar bredvid mindre rum för självträning samt en fullt utrustad teatersalong med modern avancerad teknik. En stor inspelningsstudio samt tre mindre inryms också och används återkommande i utbildningen. Utbildningen har bedrivits i 31 år och fostrat många av våra svenska artister. Bland många framstående elever kan nämnas Miriam Bryant, Shirley Clamp, Anki Albertsson, Peter Johansson, Fredrik Lexfors och Nina Söderkvist. Alla etablerade artister med rötterna i Musikteaterskolan.

Audition/sökning inför läsåret genomförs i maj varje år i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Som sökande blir du kallad till en av dagarna. Det är gemensam audition för Musikteaterskolan och Show & Musikal. För vidare information gå in under rubriken Audition Musikteaterskolan. Du ansöker online direkt via hemsidan. Linjen är en filial till Markaryds Folkhögskola och bedrivs i samarbete med Stiftelsen Musikteaterskolan. All undervisning sker i Bjärnum, 15 km norr om Hässleholm i Skåne.
Klicka här för information kring ansökning►

Musikteaterskolan
Boställsgatan 59