Studier/Ekonomi

Folkhöskolan bedriver undervisning i Markaryd och Bjärnum.

Som elev i Markaryd hyr man ett rum per läsår med en månadskostnad på 4.500 kr för rum i Atriumgården, 4.200 kr för rum på Svalgården och 3.900 kr för rum på Herrgården. I avgiften ingår inrett boende, frukost och lunch. Gemensamt kök utrustat för enklare matlagning. Gemensam Tv ingår.
Avgiften är inklusive frukost och lunch måndag till fredag. Måltiderna går inte att välja bort. Matavdrag sker vid varje lov/praktikveckor.
Du lämnar deponeringsavgift på 500 kr när du hämtar din rumsnyckel, vilken återbetalas efter besiktning vid utflyttning. Studentboendet är stängt under jullovet. December och januari är hyrorna reducerade.

Musikteaterskolan i Bjärnum hyr ut och förmedlar boende till alla antagna elever.
Se boende i Bjärnum ►

Studerande på Studio Live Produktion står själva för boende.

Allmän Kurs - Resa och Gymnasienivå

Materialavgift: 1500 kr / termin

Allmän Kurs - Dans

Materialavgift: 1500 kr / termin

Allmän kurs - Teater

Materialavgift: 3000 kr / termin

Särskild kurs - Studio Live Produktion (bedrivs i Bjärnum)

Materialavgift: 6000 kr / termin

Särskild kurs - Show och musikal

Materialavgift: 5000 kr / termin

Särskild kurs - Lärarassistent

Materialavgift: 1000 kr / termin

(EGY) Eftergymnasial utbildning - Fritidsledarutbildningen

Terminsavgift 1000 kr / termin*
Materialavgift: 1000 kr / termin

(EGY) Eftergymnasial utbildning - Musikteaterskolan (bedrivs i Bjärnum)

Terminsavgift 1000 kr / termin*
Materialavgift: 10500 kr/termin . I den avgiften ingår följande:

Ljud- och ljusutrustning, rekvisita, pr-mtrl, gemensamma måltider, kopiering av lektionsmtrl, studiemtrl, filmproduktioner, noter, litteratur, försäkringar, scenkläder, studieresor mm. Utbildningen berättigar till statligt studiestöd.

Utanför den ordinarie undervisningen finns det möjlighet att medverka i större produktioner, disponera lokaler, teknisk utrustning, inspelningsstudios till en kostnad av 5000 kr/termin. Detta administreras av  Stiftelsen Musikteateskolan i Bjärnum. Avgiften avser kostnader för Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum. Detta är frivilligt och erbjuds utöver den undervisning som Markaryds Folkhögskola bedriver.

Kostnaden för boende ligger utanför materialavgiften och hamnar på ca 3500-4000 kr/mån beroende på vilket boende/lägenhet som blir aktuell.

Daglig förmiddagsfika och gemensamma måltider under showperioderna ingår i materialavgiften. Dagens rätt kan också beställas via skolan, från restaurang för ca 50.-/port. Eleverna har tillgång till pentry och ett flertal mikrovågsugnar för egen tillagning.

* För samtliga utbildningar tillkommer kurslitteratur, ca 500-1500 kr/läsår.