Allmän kurs

Presentationsvideo

Allmän kurs - Dans. Under året  kommer du att få arbeta mycket med det som är grunden till all form av dans, men också lägga en hel del energi på den personliga utvecklingen. Att arbeta med, eller studera vidare, inom dans på något sätt kräver att man är rustad för att möta den världen. Vi vill ge dig en grund att stå på men samtidigt en möjlighet att fördjupa dig i det som är dina styrkor. Året på dansprofilen är intensivt men också väldigt roligt, spännande och utvecklande.
Vi erbjuder 16 platser per läsår och antagning sker via intervju i maj. Välkomman att söka även om du är nybörjare inom dans.

Du kommer under året att få prova olika områden inom dans såsom street, jazz, modern/nutida och balett. Du får även chansen att bygga en föreställning från steg ett. Lära dig mer om din kropp, hälsa och kost. Arbeta med fantasi. Under året har vi gästlärare som med sin specialitet, fyller på utbudet. Du får en kurs i grundläggande dans.

Under året kommer du att få medverka i mindre dansproduktioner. Som studerande finns också möjlighet att ha cafékvällar på skolan och visa sina talanger för kurskamrater. På kursen ingår även en allmän del som består av gymnasiegemensamma kurser och tillvalskurser. Den allmänna delen blir ett skönt och roligt avbrott i profilen och en utmärkt möjlighet att komplettera dina behörigheter.

Vår ambition är att du, utifrån dina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och socialt.
Förstå ”tänket” kring att arbeta med dans inför kommande studier eller arbete med uppsättningar.

Skolan är liten och även om man inte har lektioner tillsammans med samtliga elever har man ändå stora möjligheter att lära känna alla studerande. Skolans internat är ett sätt att få boende för elever från olika delar i landet, eller också ett sätt att skaffa sig en ”tillfällig familj”. Markaryd är litet, men med oerhört vacker natur både på vintern och sommaren. Nära skolan ligger det sjöar och det finns fina promenadstråk. Du har även nära till simhall, gym och idrottshall.