Eftergymnasial utbildning

Lärarassistent

Lärarassistenutbildning - EGY
Eftergymnasial yrkeskurs på heltid
Utbildningen vänder sig till dig som:
  • Vill arbeta med människor och lärande
  • Brinner för arbete med barn och ungdomar
  • Har ett intresse för pedagogik, psykologi och sociologi
  • Vill att elever i skolan ges goda förutsättningar att lyckas med sina studier
  • Vill vara med och skapa en trygg skolmiljö
  • Utbildningen till lärarassistent ger dig en bred grund inför ett framtida arbete inom skola och eller förskoleklass.
  • Du ges möjlighet till att vara en del i det pedagogiska arbetet med elever och klasser i skolan. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa elever att finna ro i studierna, hjälpa att hitta individuella lösningar för att eleven skall kunna tillgodogöra sig kunskap eller att vara stöd på raster, i omklädningsrum och på utflykter.
  • Utbildningen ger även kunskap inom skolans administrativa uppdrag för du skall kunna vara ett administrativt stöd till lärare i skolan.
  • I rollen som lärarassistent  kommer du att arbeta i skolan för att hjälpa elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna kan variera mycket och det gör arbetet omväxlande och givande för den som vill arbeta med barn.
  • Dina teoretiska kunskaper har du möjlighet att omsätta i praktisk kompetens  genom verksamhetsförlagd utbildning på skolor.
  • Den verksamhetsförlagda utbildningen är fördelad på tre perioder under läsåret och omfattar 13 veckor totalt.

Vid frågor kring ansökningsförfarandet ring 0433-74500 eller mejla info@markarydsfolkhogskola.se

Kursplan 2018-19 ►

► Ny kurs 2018-19