Boende i Markaryd

På Svalgården, Atriumgården och Herrgården finns gemensamma dagrum. Det finns pentryn med möjlighet till både förvaring och tillagning av enklare måltider. Pentryn har all utrustning såsom kastruller, tallrikar mm så du behöver inte ta med något. Samtliga rum är möblerade med säng, skrivbord, garderob, fåtölj, gardiner och duschdraperier. Rummens storlek och standard varierar. På samtliga boenden finns tvättstuga i anslutning till varje separat fastighet.

Svalgården, hyra; September-November, Februari-Maj 4.200 kr, December-Januari 3.150 kr

Rummen som är ljusa och luftiga är parvis indelade vilket innebär att du har en gemensam hall med din granne. I hallen finns separat toalett och dusch. På detta boende finns fyra rum med egen dusch och toalett. För dessa fyra rum är det samma hyra som på Atriumgården. Du har eget kylskåp på rummet och det finns antennuttag för egen TV och digitalbox. Tillgång till tvättstuga finns i Svalgårdens källare. Rummens storlek är ca.16 m2.

Bilder internat Svalgården ►

Atriumgården, hyra; September-November, Februari-Maj 4.500 kr, December-Januari 3.375 kr

Rummen är parvis indelade och du har gemensam hall med din granne. Rummen har egen toalett och dusch. Tänk på att du måste ta med egen TV och digitalbox. Tvättstuga finns i angränsande byggnad. Rummens storlek är ca.15 m2.

Bilder internat Atriumgården ►

Herrgården våning två, hyra; September-November, Februari-Maj 3.900 kr, December-Januari 2.925 kr

På Herrgården finns fem rum på andra våningen, vissa rum har sjöutsikt. Detta boende är något enklare. På detta boende delar man på två gemensamma toaletter och en dusch. Det finns ett gemensamt kök med spis/kyl/frys/mikrovågsugn och enklare sittmöjligheter. Ett gemensamt allrum på samma våningen finns i anslutning till rummen med TV. Tvättstuga finns i källaren på fastigheten.

Bilder internat Herrgården ►

Herrgården bottenvåningen, hyra; September-November, Februari-Maj 3.700 kr, December-Januari 2.775 kr

På bottenvåningen i Herrgården finns tre nyrenoverade rum att hyra. Dessa tre rum är omöblerade. Du tar själv med dig säng, fåtölj/stol och avlastningsbord. Rummen är inte stora, det får inte plats många möbler. Det finns en gemensam toalett och ett nybyggt kök i anslutning till dessa tre rum. Dusch och tvättstuga finns en trappa ned.

Vad ingår?

När du bor på skolans boende ingår fritt tillträde till idrottshall samt simhall. Dessa aktiviteter finns inom skolområdet.
Skolan tillhandahåller städutrustning och rengöringsmedel. Pentryt har utrustning såsom kastruller, tallrikar mm, du behöver inte ta med några köksredskap. Samtliga rum har trådlöst Internet. I skolans boende ingår frukost och lunch. Måltiderna går inte att välja bort. Måltiderna serveras på Kunskapscentrums gymnasiematsal. Detta är en gemensam matsal med de studerande på Markaryds gymnasieskola. Har du önskemål om specialkost, t.ex. gluten, laktos, mjölkprotein, soja skall den boende lämna ett giltigt läkarintyg senast en vecka före skolstarten. Intyget skickas/scannas till Markaryds folkhögskola. Vegankost kan ej erbjudas och hänvisas till eget boende i samhället. Hyrorna är varierande under terminens gång. December och januari är lägre, då vi håller stängt under julhelgen, och högre under övriga terminen.

Ovan nämnda uppgifter gäller endast skolans boende/internat, ej Victoria Parks lägenheter.

Vad du skall ta med

Du tar själv med kudde, täcke, lakan, påslakan, handdukar och hygienartiklar.

Aktiviteter

Skolan erbjuder olika kvällsaktiviteter såsom musikcafé, pysselkvällar mm. Att bo många tillsammans ställer höga krav på din sociala kompetens. Du måste vara beredd på att ta ansvar och hänsyn gentemot både boende/studerande och skolan som helhet. Med detta i bakfickan är vi övertygade om att du kommer att få ett givande och roligt år på Markaryds folkhögskola.

För vidare information om Hamiltone kan du gå till deras hemsida ►  www.hamiltone.se


Aktuella lediga lägenheter kan du se här ►

 

För vidare information om Victoriapark kan du gå till deras hemsida ►  www.victoriapark.se