Om Skolan

Markaryds Folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med Markaryds kommun, Företagarna i Kronoberg, Studieförbundet Vuxenskolan Kronoberg, ABF i Kronoberg och Hässleholms kommun i stiftelsens styrelse. Skolans verksamhet bedrivs på två orter: Markaryd och Bjärnum. 

Markaryds folkhögskola vill erbjuda en kvalitativ utbildning som bidrar till personlig utveckling och får dig att växa som människa tillsammans med andra. Vi arbetar med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens.

Markaryds Folkhögskola i Markaryd

Markaryd ligger i sydvästra Småland nära gränsen till Skåne. Skolan ligger naturskönt i utkanten av samhället med endast tio minuters promenad till centrum.

Här huserar de flesta av våra utbildningar och blandningen gör miljön dynamisk och inspirerande. Undervisningen bedrivs i sann folkhögskoleanda med mindre grupper och möjlighet till mycket lärarstöd.

Den socialpedagogiska delen av folkhögskolans utbildning är viktig för oss. Vi anordnar därför regelbundet olika kvällsaktiviteter för att skapa forum för våra olika deltagare att mötas. På förmiddagarna fikar hela skolan tillsammans i vårt mysiga café.

Kontaktuppgifter

Markaryds Folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd

Tel: 0433-74 500
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se

Klicka på bilden för att ta en digital rundtur i våra lokaler.

 

Musikteaterskolan i Bjärnum

Musikteaterskolan är den enhet av Markaryds Folkhögskola som finns i Bjärnum, 15 km norr om Hässleholm. Skolan huserar i fina lokaler med mycket yta och rum för eleverna att öva och repetera. Lokalerna innefattar stora dans-, drama- och sångsalar, mindre rum för egen övning samt en fullt utrustad teatersalong med modern och avancerad teknik. En stor inspelningsstudio samt tre mindre inryms också och används återkommande i utbildningen.

Utbildningen har bedrivits i snart 40 år och har fostrat flera av våra svenska artister. Bland många framstående elever som börjat sin artistbana på Musikteaterskolan kan nämnas Miriam Bryant, Hjalmar Freij, Anna Salonen, Shirley Clamp, Anki Albertsson, Peter Johansson och Fredrik Lexfors.

Kontaktuppgifter

Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum
Boställsgatan 59
282 61 Bjärnum

Tel: 0451-216 28
E-post: info@musikteaterskolan.se

Klicka på bilden för att ta en digital rundtur i våra lokaler.