Distansutbildningar

► SKRIV UT! -  distansbaserad skrivarkurs

"Från byrålådan till mötet med läsaren"

En distansbaserad skrivarkurs för dig som vill vidga ditt skrivande och som är intresserad av att författa texter avsedda för såväl läsning som framförande.
  • Söndagen den 25 augusti, klockan 13-16. Uppstartsträff med skrivövningar och information.
  • Söndagen den 22 september, klockan 11-13 + 14-16. Inspirationsträff med ett tema på förmiddagen, ett på eftermiddagen. Sharon och Henrik tar hand om varsitt tema och ger varsin frivillig läxa inom respektive tema, uppgifter som du sen får individuell respons på.
  • Söndagen den 20 oktober, klockan 11-13 + 14-16. Inspirationsträff med ett tema på förmiddagen, ett på eftermiddagen. Sharon och Henrik tar hand om varsitt tema och ger varsin frivillig läxa inom respektive tema, uppgifter som du sen får individuell respons på.
  • Söndagen den 24 november, klockan 13-16. Kursavslutning med grupprespons, till vilken du lämnar in textmaterial som du får respons på från såväl dina lärare som kurskamrater.
Observera!
För att kunna följa kursen krävs tillgång till dator med internetuppkoppling och ett ordbehandlingsprogram (word/pages etc). Undervisningen är kostnadsfri.

Lärare
  • Henrik Bergkvist har varit kursansvarig för Glimåkra folkhögskolas skrivarlinje (2012-2017) och har tio års erfarenhet av att arbeta som recensent och krönikör för de lokala dagstidningarna Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Henrik är tvåfaldig Svensk Mästare i berättande. 2017 debuterade han med boken ”Skrönikor”
  • Sharon Elbaz är yrkesverksam lektör och försöker inspirera andra författare att skriva färdigt sina böcker. Hon har utbildat sig inom Kreativt skrivande på både folkhögskola och universitet. Sharon har medverkat i ett flertal antologier. 2016 kom hon ut med e-novellen Trasig och i september 2019 debuterar hon med en ungdomsroman.

Vill du ha hjälp med din ansökan kontakta oss på telefon: 0433-74500

Ansök här ► Kursen är fulltecknad

För mer info:
info@markarydsfolkhogskola.se

► Träningslära 

Vill du bli din egen personliga tränare?

 
Kursen vänder sig till alla som är intresserade av träning.
Inga förkunskaper om träning krävs.

Kursen tar upp styrke-, konditions- och mentalträning.

Du lär dig hur du ska träna för att:
  • kunna springa ett marathon eller åka Vasaloppet
  • hur du ska träna för att få ett sexpack!
  • träning för ditt eget välmående
Kursen är på distans,
helt gratis utan obligatorisk litteratur
 
Ny kurs startar 2/9 2019
Kurslängd 190902-191215

Ansök här ► Kursen är fulltecknad

För mer info kontakta:
michael.andersson@markarydsfolkhogskola.se

Citat från tidigare elever:
"Jag tycker övningarna har förbättrat mitt mående och självförtroende och trots övningarna inte ska göras mer för skolarbetet så är det övningar jag kommer fortsätta med för att få bättre tillit till mig själv"
"Jag har lärt mig mycket denna termin, fått bekräftelse på mina kunskap sen tidigare och fått ny egen motivation! Mår man inte bra kan man inte hjälpa andra att må bra! Lagom med uppgifter och ingen stress till att skicka in. Snabb återkoppling och trevligt bemötande!! Tack!"