Fristående kurser

► Kulturresa "Starka kvinnor i historien"

Är du sugen på att resa till ett spännande kulturhistoriskt resmål?
Har du lust att träffa nya människor med samma intressen?
Vill du fördjupa dig i och lära dig om resmålet innan?
Vill du resa i gemenskap?
Då är vår kurs "Kulturresa" perfekt för dig!

 
Vi vänder oss till dig som är dagledig, pensionär eller som har möjlighet att gå via ditt arbete.

Kursen är gratis förutom en mindre kopieringsavgift. Under kurstiden kommer du att läsa, diskutera, se film och lyssna på föreläsningar om resmålet. Via den avslutande resan vävs kunskaperna ihop och förankras genom gemensam guidning och redovisningar på resmålet. Kursen är för dig som är intresserad av konst, konshanverk, trädgård, historia, arkitektur och kultur. Du kommer att få fördjupade kunskaper och nya vänner. Resan genomförs när läget är lämpligt. Resa, boende och utflykter bokas gemensamt till självkostnadspris och betalning sker ett par veckor efter kursstart.
 
"Starka kvinnor i historien" kommer att starta upp som distanskurs i januari via plattformen Teams där vi kan diskutera i realtid med bild både i storgrupp och i mindre grupper. Vi kommer att diskutera kvinnans roll i samhället i ett historiskt perspektiv och fördjupa oss i starka/framträdande kvinnor. Vi kommer att titta på kvinnoideal och vilka drivkrafter som skapar dessa ideal samt vilka möjligheter och begränsningar kvinnan har haft genom tiden i olika sociala och kulturella miljöer.

Ovanstående kommer vi att jämföra med samtiden och hur detta har skapat de kvinnor vi är idag och hur det påverkar de möjligheter och den syns som finns på kvinnor idag.

Ni kommer att få material, frågor och filmer ni ska titta på inför varje digitalt möte och sedan diskuterar vi via Teams. Det är ett bra alternativ i dessa tider eftersom vi faktiskt kan diskutera i realtid och se varandra så jag hoppas ni är sugna på att ge detta en chans. Några av er har kanske använt Skype? Det är lite som Skype. Planen är att när smittläget förhoppningsvis ser bättre ut under våren kommer vi att träffas på riktigt och även göra några studiebesök/resor i Sverige som relaterar till det vi har läst/lärt om.
 
Kursstart 13 januari kl 10:00

För mer info kan du maila: trine.hirdbay@markarydsfolkhogskola.se
Vill du ha hjälp med din ansökan kan du kontakta oss på telefon: 0433-74500
Det finns ett fåtal platser kvar.

Välkommen med din anmälan!

Foto Rom-resan 2019

Foto Aten-resan 2019 ►