Eftergymnasial utbildning

Musikteaterskolan
i Bjärnum

Höstshow 2021: Dream on

Throw back till läsåret 18/19!

Presentation av Musikteaterskolan

Kursinnehåll

Ett läsår består av två terminer och totalt 40 veckor. Utbildningen vilar på de tre huvudämnena sång, dans och teater. (Se kursplaner längre ner på sidan.) Vi arbetar också mycket med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och teater.

Under utbildningen får du kontinuerlig kontakt med vårt viktigaste redskap - scenen! Här grundläggs förmågan att möta sin publik. Du ges möjlighet att medverka i flera interna och externa produktioner, allt från mindre teater-, dans- eller sångföreställningar till påkostade helklassproduktioner med orkester, ljud och ljus osv. Produktionsarbetet innefattar scenografi, rekvisita, kostym, PR-arbete mm.

Vi lägger stor vikt vid att kunna erbjuda våra elever välutbildade pedagoger i alla ämnen. Under året besöks vi också av gästföreläsare med stor branschkännedom och erfarenhet.

Lokaler

All undervisning sker på Musikteaterskolan i Bjärnum, 15 km norr om Hässleholm i Skåne. Här finns våra 2000m2 stora lokaler som inrymmer stora dans-, drama- och sångsalar bredvid mindre rum för egen övning. På skolan finns en stor inspelningsstudio samt tre mindre som alla används återkommande i utbildningen i samarbete med Studio Live Produktion. Vi har även en tekniskt fullt utrustad teater med 129 publikplatser.

Om Musikteaterskolan

Artistutbildningen är en ettårig utbildning på heltid som ger en bra grund för kommande yrkesarbete eller vidareutbildning inom underhållningsbranschen. Det är en väletablerad utbildning med flera hundra sökande varje år. Utbildningen har bedrivits i 35 år och har fostrat många av dagens svenska artister. Bland många framstående elever kan nämnas Shirley Clamp, Miriam Bryant, Peter Johansson, Annika Herlitz och Emmi Christensson. Linjen är en filial till Markaryds Folkhögskola och bedrivs i samarbete med Stiftelsen Musikteaterskolan.

Kostnader

• Terminsavgiften 1000 kr/termin som innefattar försäkring, internet, förmiddagsfika, kopiering.
  • Materialavgift 10 500 kr/termin som innefattar ljud- och ljusutrustning, rekvisita, pr-material, gemensamma måltider, kopiering av lektionsmaterial, studiematerial, filmproduktioner, scenkläder, studieresor mm. Utbildningen berättigar till statligt studiestöd.
Utöver den ordinarie undervisningen finns det möjlighet att medverka i större produktioner, disponera lokaler, teknisk utrustning, inspelningsstudios till en kostnad av 5000 kr/termin. Detta administreras av  Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum. Avgiften avser kostnader för Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum. Detta är frivilligt och erbjuds utöver den undervisning som Markaryds Folkhögskola bedriver.

Antagningskrav

Grundläggande/allmän behörighet för högskolestudier (före gy11) eller något av de högskoleförberedande/Yrkesförberedande gymnasieprogrammen (gy11).

Audition genomförs 23-25 maj 2022. Du väljer en av dessa dagar.

Datum för kursstart ej fastställt.
Sista ansökningsdag är 30 april 2022.

Ansök nu ►

Ansök nu ►

Vad är skillnaden mellan Musikteaterskolan och Show & Musikal?

Musikteaterskolan är en eftergymnasial utbildning i högt tempo som är förlagd i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Show & Musikal är en förberedande kurs i lägre tempo förlagd i Markaryd. Klicka här för att läsa mer om olika typer av kurser på folkhögskola.

Läs mer om Show & Musikal ►

Musikteaterskolan