Eftergymnasial utbildning

Musikteaterskolan
i Bjärnum

 

Presentationsvideo

Throw back till läsåret 18/19! 

 
Musikteaterskolan - eftergymnasial utbildning är en ettårig artistutbildning på heltid för kommande yrkesarbete i underhållningsbranschen. Det är en väletablerad utbildning med sökande från hela Norden. Utbildningen har bedrivits i 35 år och har fostrat många av dagens svenska artister. Bland många framstående elever kan nämnas Shirley Clamp, Miriam Bryant, Peter Johansson, Annika Herlitz och Emmi Christensson.
 
Målet är att utbilda artister för kommande yrkesverksamhet som skådespelare, show- och musikalartister. Linjen är en filial till Markaryds Folkhögskola och bedrivs i samarbete med Stiftelsen Musikteaterskolan. All undervisning sker i Bjärnum, 15 km norr om Hässleholm i Skåne.
 
Kursen
är uppdelad i teori- och produktionsperioder. Ett läsår består av två terminer och totalt 40 veckor. Antagning sker efter audition/inträdesprov.
 
Utbildningen består av flera arbetsområden med underliggande ämnen. Alla ämnen är obligatoriska. Huvudämnena sång, dans och teater består av lika delar undervisningstimmar utslaget på året (se kursplaner längre ner på sidan). I slutet av läsåret arbetar vi mycket med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och teater.
 
Vi
lägger stor vikt vid att kunna erbjuda våra elever välutbildade pedagoger i alla ämnen och många återkommande gästföreläsare med stor branschkännedom och erfarenhet. Skolan erbjuder inte instrumentundervisning.
 
Våra lokaler (2000m2) inrymmer stora dans-, drama- och sångsalar bredvid mindre rum för egen övning samt en fullt utrustad teatersalong med modern avancerad teknik. En stor inspelningsstudio samt tre mindre inryms också och används återkommande i utbildningen.
 

Antagningskrav


Grundläggande/allmän behörighet för högskolestudier (före gy11) eller något av de högskoleförberedande/Yrkesförberedande gymnasieprogrammen (gy11).

Audition genomförs 17-19 maj 2021. Du väljer en av dessa dagar. 
Audition hålls i år via video. Mer information om detta hittar du HÄR ►
 
Kursen startar 23 augusti 2021.
Sista ansökningsdag är 30 april 2021.
 
 

Ansök nu ► Sista ansökningsdag är passerad

 
 
 
 
På Musikteaterskolan i Bjärnum har vi en tekniskt fullt utrustad teater. Under utbildningen får du kontinuerlig kontakt med vårt viktigaste redskap - scenen! Här grundläggs förmågan, genom erfarenhet, att möta sin publik. Du ges möjlighet att medverka i flera interna och externa produktioner, allt från mindre teater-, dans- eller sångföreställningar till påkostade helklassproduktioner med orkester, ljud och ljus osv. Produktionsarbetet innefattar scenografi, rekvisita, kostym, PR-arbete mm. 


Kostnader

  • Terminsavgiften 1000 kr/termin som innefattar försäkring, internet, förmiddagsfika, kopiering.
  • Materialavgift 10 500 kr/termin som innefattar ljud- och ljusutrustning, rekvisita, pr-material, gemensamma måltider, kopiering av lektionsmaterial, studiematerial, filmproduktioner, scenkläder, studieresor mm. Utbildningen berättigar till statligt studiestöd.
Utöver den ordinarie undervisningen finns det möjlighet att medverka i större produktioner, disponera lokaler, teknisk utrustning, inspelningsstudios till en kostnad av 5000 kr/termin. Detta administreras av  Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum. Avgiften avser kostnader för Stiftelsen Musikteaterskolan i Bjärnum. Detta är frivilligt och erbjuds utöver den undervisning som Markaryds Folkhögskola bedriver.
 
Aktuellt

Ansök nu ► Sista ansökningsdag är passerad

 
 
 
 
 
 

Vad är skillnaden mellan Musikteaterskolan och Show & Musikal?

Musikteaterskolan är en eftergymnasial utbildning i högt tempo som är förlagd i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Show & Musikal är en förberedande kurs i lägre tempo förlagd i Markaryd. Klicka här för att läsa mer om olika typer av kurser på folkhögskola.

Läs mer om Show & Musikal ►
 

Kontaktuppgifter

Musikteaterskolan
Boställsgatan 59
282 61 Bjärnum
E-post: info@musikteaterskolan.se