Eftergymnasial utbildning

Personlig tränare

Branschrådet För Hälsa har som syfte att tydliggöra och garantera kvalitén inom folkhögskolornas hälsorelaterade utbildningar samt stärka kursdeltagarnas konkurrenskraft inom hälsobranschen. Vi kvalitetssäkrar, samordnar och utfärdar certifieringar inom kostrådgivning, massage och personlig träning (PT).

Alla utbildningar som är anslutna till Branschrådet för Hälsa omfattar minst ett års heltidsstudier.

Utbildning som ger dig förutsättningar att:
  • Arbeta på gym eller styrketräningslokaler som massör eller personlig tränare
  • Stödja och utveckla de aktiva i din förening för att uppnå sina mål
  • Vara verksam inom hälsonäringen
Utbildningsområden
Vi har skapat en utbildning som är så bred som möjligt, för att ge dig de verktyg som behövs för att möta de utmaningar som du kommer att stöta på hos dina framtida klienter.
Du lär dig hjälpa överviktiga personer att tappa sina överskottskilon. Hur man ska träna för att kunna springa under 3 timmar på tex Stockholm Marathon eller bara helt enkelt träna för att må bra i sin vardag.
I kursen ingår följande ämnesområden:
  • Humanbiologi
  • Beteendevetenskap
  • Massageutbildning
  • Entreprenörskap
  • Styrketräning
  • Konditionsträning
  • Rörlighetsträning
  • Polymetriskträning
  • Mentalträning
  • Kost
Arbetssätt
Vi har tillgång till välutrustade gym och vackra löpspår i anslutning till skolan. Dessa kommer vi att använda oss av för att få optimal förståelse för den teoretiska kunskap som vi skaffar oss i lektionssalen.
Arbetsmarknad
Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att anlita en personlig tränare. Anledningen till att många motionärer väljer att göra detta är för att få hjälp, råd och få struktur på träningen samt att sätta upp rimliga mål.

Ansökningskrav
Grundläggande/allmän behörighet för högskolestudier (före gy11) eller något av de högskoleförberedande/Yrkesförberedande gymnasieprogrammen (gy11).

Löpande antagning under året.