Några tidigare elever

Några tidigare elever berättar om sitt år på Studio Live Produktion i Bjärnum.
Ljud & Studioteknik kursen gav mig mycket kunskap inom många av områdena kring ljudteknik och öppnade upp mitt intresse från att ha kretsat mest kring arbete i studio till att vilja jobba med liveljud. De kunskaper jag har fått med mig har gjort mig säker på hur olika mixerbord och andra verktyg fungerar och hur de kan användas för att påverka ljud så som jag önskar i livesituationer såväl som vid studioarbete. Jag kom till skolan med vissa förkunskaper men fann stora möjligheter att utvecklas med goda råd och tips från lärare samt möjlighet att jobba i en välutrustad studio. Förutom det var det roligt att möta likasinnade inom kursen och andra musikintresserade på skolan. Det tillsammans med en bred utbildning med en bra balans av teori och praktik utgjorde ett fantastiskt år i Bjärnum.
 
Georg Arvidsson
 
Jag kom till Musikteaterskolan i Bjärnum nästan helt utan förkunskaper om ljud och studioteknik. Efter ett roligt och lärorikt år fick jag bred kunskap om mixning- och masteringtekniker, utrustning, liveljud, inspelning i studiomiljö och branschkännedom. Året i Bjärnum gav mig en bra grund att stå på i mina nuvarande studier på Ljud och musikproduktionsprogrammet på Högskolan Dalarna. Förutom en grym utbildning fick man också massor av nya vänner!
 
Stina Fagerberg
 
Utbildningen gav mig en bred och djup syn på hur liveljud o inspelning verkligen fungerar. Att sitta i studion på egen hand gjorde att jag tog mitt mixande/producerande till en helt ny nivå. Skolan blev som ett nytt hem, man saknar alla dom härliga kompisarna man lärde känna där. Jag rekommenderar utbildningen starkt till alla som vill jobba och utvecklas inom ljud o studioteknik.
 
Emir Marusic