Särskild kurs

Show & Musikal
i Markaryd

Show & Musikal - särskild kurs är en förberedande heltidsutbildning för dig som vill utvecklas inom sång, teater och dans. Kursen ger dig grundläggande kunskaper inför högre utbildningar, så som Musikteaterskolan i Bjärnum. Utbildningen är i Markaryd.

Under ett år studerar du dessa ämnen på heltid. Inom drama ingår teater improvisation och ren skådespelarträning. I sång har du enskilda sånglektioner, interpretation i grupp, körsång, mickteknik samt fördjupning i scenisk närvaro. Inom dansen ingår jazzdans, balett, modernt och improvisation.
I slutet av läsåret arbetar vi med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och drama.
Skolans pedagoger/lärare är ämnesspecialister inom, dans, drama och sång.

Du kommer att medverka i Vinterrevyn, vilket är Show & Musikals största produktion. Under föreställningarna samarbetar vi med skolans ljud och studiotekniklinje. Vinterrevyns föreställningar framförs i Markaryds kulturhus. Under året producerar vi även ett antal mindre föreställningar och evenemang lokalt på orten.

Skolan är liten och även om man inte har lektioner tillsammans med samtliga elever har man ändå stora möjligheter att lära känna alla studerande. Skolans internat är ett sätt att få boende för elever från olika delar i landet, eller också ett sätt att skaffa sig en ”tillfällig familj”. Markaryd är litet, men med oerhört vacker natur både på vintern och sommaren. Nära skolan ligger det sjöar och det finns fina promenadstråk. Du har även nära till simhall, gym och idrottshall.
 
Antagningskrav
Ansökan görs digitalt på vår hemsida senast 30 april. Audition genomförs 13-15 maj 2019. Du väljer en av dessa dagar. Inga ansökningskrav.
 
 
Aktuellt
 
 
 
 
 
 

Vad är skillnaden mellan Musikteaterskolan och
Show & Musikal?

Musikteaterskolan är en eftergymnasial utbildning i högt tempo som är förlagd i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum. Show & Musikal är en förberedande kurs i lägre tempo förlagd i Markaryd. Gå in under Våra kurser-info kurstyper för utförlig information.

Läs mer om Musikteaterskolan »