Audition Show & Musikal
i Markaryd

Audition inför läsåret 2020-21 genomförs 11-13 maj 2020 gemensamt för Musikteaterskolan och Show & Musikal i Musikteaterskolans lokaler i Bjärnum.

 • Om du vill söka både Musikteaterskolan (Bjärnum) och Show & Musikal (Markaryd) gör du två ansökningar via Folkhögskolornas Mina sidor.

 • Musikteaterskolan i Bjärnum är en utbildning i högt tempo för dig som siktar på ett yrkesliv i artistvärlden och ett naturligt val efter gymnasieutbildningar med estetiska inslag.

 • Show & Musikal belägen Markaryd är en förberedande kurs i lägre tempo inför vidare studier på tex Musikteaterskolan i Bjärnum.

 • Du ansöker online här på hemsidan via Folkhögskolornas Mina sidor. Följ instruktionerna för vald utbildning.
 • När ansökningstiden löpt ut kommer alla sökande bli kallade via Folkhögskolornas mina sidor till den dag man önskat i ansökan. Kallelse till audition för dig som valt utbildningarna Musikteaterskolan och Show & Musikal, skickas ut i början av maj via Folkhögskolornas Mina sidor. Instruktioner om hur du bekräftar kommer att finnas i kallelsen. Du kommer också att kunna fylla i önskemål om t ex övernattning och frukost.
 • Auditionsånger och monologer finns att ladda hem längre ner på denna sida ca en månad innan audition äger rum.
 • Du väljer en av de obligatoriska låtarna som kommer finnas listade nedan. Du ska även förbereda en valfri låt som kontrasterar från den obligatoriska. Det är inte säkert att du får framföra den men om det blir aktuellt så framför du den à cappella. De obligatoriska låtarna är uppdelade för röstlägena sopran, alt, tenor samt bas och är i nerkortade versioner. Det är fritt att välja tonart och du behöver bara meddela pianisten i samband med ditt prov vilken tonart du vill framföra låten i och behöver alltså inte ha med dig noter i rätt tonart. Pianisten har redan alla noter så du behöver inte ta med dig extra över huvud taget.
 • Välj en av monologerna nedan eller en egen valfri text på max två minuter. Monologen ska kunna framföras utan texthjälp men med möjlighet till motläsare vid behov.
 • Dansprovet innehåller en kort uppvärmning, diagonalövningar och  en koreografi. Vi blandar dansstilarna och gör övningar från jazzdans, street och balett. Vi tittar på dansteknik, musikalitet och utvecklingspotential. Att våga uttrycka sig med hjälp av dansen och att visa att viljan finns där är något vi värdesätter. Vi vill se personlighet. Tag med vattenflaska och danskläder/träningskläder som inte döljer hur du rör dig. Provet kan göras barfota eller med skor. (En del övningar görs utan skor eller med teknikskor.)
 • Audition genomförs under en dag. Auditiondagen beräknas starta kl 09.00 och avslutas ca 19.00 beroende på antalet sökande. Under dagen genomgår du prov i sång, dans och teater samt en personlig intervju. Audition är kostnadsfri. För långväga sökande finns det möjlighet att övernatta på skolan i masslogi (lektionssal). Du meddelar önskan om boende etc via kallelsen som vi mejlar ut några veckor innan audition. Frukost och lunch finns att köpa i skolans café under auditiondagen.

 • Har du frågor kring audition/ansökning för de båda utbildningarna är du välkommen att mejla: info@musikteaterskolan.se.

Ansökningskrav

Antagningsprov/audition och ansökan utgör tillsammans bedömningsgrund för antagning.
 • Sista ansökningsdag är 30 april 2020.
 • Antagningsbesked lämnas i juni.

Auditionmaterial 2020

(läggs ut ca en månad innan audition äger rum)

Auditionsånger
► Låtar för sopran eller alt-röst
► Låtar för tenor eller bas-röst
Auditionmonologer
► Monologer PDF-fil