Sommarkurser

► Körledarkurs

Leder du kör och vill utveckla dig som dirigent och ledare?


Kursen vänder sig till dig som är ledare för en kör. Det kan vara med kyrklig eller profan inriktning. Det kan vara blandad kör, damkör eller annat. Det viktigaste är att du leder din kör med dirigering och vill förkovra dig inom detta.

När det gäller förkunskaper så är det bra om du behärskar notskrift. Deltagarna i kursen kommer att vara den övningskör du kommer att leda. Noter på det vi kommer att jobba med skickas ut i förväg så att du kan förbereda dig på att sjunga din stämma men även dirigera.
 
De flesta träffarna blir i storgrupp där du får leda uppsjungning och dirigera ett valt stycke. Vi dyker ner i sådant som att dirigera inslag/avslag, starkt och svagt, hur gör jag vid fermat, att göra en sk. dirigentstämma, att kunna höra de olika stämmorna samtidigt och kunna lokalisera fel etc.
 
Vi kommer att ge en konsert där alla får dirigera.

Kursledare


Lars Wallenäs kommer att leda kursen. Han har många år bakom sig på Falkenbergs Kulturskola och har alltid haft kör i sitt liv. Han började sitt körliv i kyrkans barnkör, därefter i en blandad ungdomskör som han så småningom tog över.
I 20 år ledde han vuxenkören Ars Cantus som var en blandad kammarkör som sjöng allt möjligt. Sedan början på 90-talet har han även jobbat med att inspirera andra körer att söka nya utmaningar och att utveckla sina röster.

Lars har fått sin utbildning på Ljungskile Folkhögskola (2-årig körpedagogisk gren), Musikhögskolan i Göteborg (4 år rytmik- och tvärflöjtspedagog, 2 år körpedagog) samt Sveriges Körförbunds dirigeringskurser nivå C och D.

Lars har fått ett 15-tal körarrangemang utgivna på Gehrmans och Wessmans förlag. Det mest kända är Gabriellas sång ur "Så som i himmelen". Han har jobbat en hel del med Py Bäckmans musik/texter och sex körstycken finns utgivna på Wessmans.

Sista ansökningsdag: 16 maj 2022

Kursstart: 15 juni 2022
Kursslut: 18 juni 2022