Sommarkurser

► Körledarkurs

Ansök nu (körledarkurs) ► Sista ansökningsdag är passerad

Leder du kör och vill utveckla dig som dirigent och ledare?

 
Vi vänder oss till Dig som leder en kör på Din fritid eller som kyrkomusiker, både profan och sakral inriktning. Du som vill ha en injektion/inspiration för att utveckla Dig som dirigent och körledare.

Du kommer att få arbeta med att utveckla Ditt sätt att leda/dirigera kör. Kursdeltagarna skapar den övningskör Du kommer att arbeta med under dessa dagar. Kursen kommer att genomföras i formen av Masterclass.

Kursledare


Lars Wallenäs kommer att leda kursen. Han har många år bakom sig på Falkenbergs Kulturskola och har alltid haft kör i sitt liv. Han började sitt körliv i kyrkans barnkör, därefter i en blandad ungdomskör som han så småningom tog över.
I 20 år ledde han vuxenkören Ars Cantus som var en blandad kammarkör som sjöng allt möjligt. Sedan början på 90-talet har han även jobbat med att inspirera andra körer att söka nya utmaningar och att utveckla sina röster.

Lars har fått sin utbildning på Ljungskile Folkhögskola (2-årig körpedagogisk gren), Musikhögskolan i Göteborg (4 år rytmik- och tvärflöjtspedagog, 2 år körpedagog) samt Sveriges Körförbunds dirigeringskurser nivå C och D.

Lars har fått ett 15-tal körarrangemang utgivna på Gehrmans och Wessmans förlag. Det mest kända är Gabriellas sång ur "Så som i himmelen". Han har jobbat en hel del med Py Bäckmans musik/texter och sex körstycken finns utgivna på Wessmans.


Praktiskt information om kursen


Kursen ges på Markaryds Folkhögskola i samarbete med Ekebacken hotell och konferens AB.
Kostnad: 8.250 kr/person
Helpension och eget rum med toalett och dusch.
 
Kursansvarig:
Lars Wallenäs 070-539 31 42
 
Kontakt till Markaryds Folkhögskola:
info@markarydsfolkhogskola.se
Telefon: 0433-74500

Sista ansökningsdag: 1 maj 2023

Kursstart: 14 juni 2023 kl 10:00
Kursslut: 17 juni 2023 kl 15:00

Ansök nu (körledarkurs) ► Sista ansökningsdag är passerad

► Låtskrivarkurs

Ansök nu (låtskrivarkurs) ► Sista ansökningsdag är passerad

Vill du skriva dina egna låtar?

 
Du kommer att få lära Dig hur Du skriver och komponerar i singer/songwriter-tradition genom två erfarna låskrivare.

Kursledare


Fia Ekberg är musikalartisten som blev låtskrivare och vispoet. Med påtaglig närvaro berättar Fia sin historia, utan skyddsnät och fallskärmar, i sånger om att älska, åldras, finnas till, vilja leva så att en går sönder, föräldraskap, ilska och längtan efter tillhörighet och försoning. Hon rör sig fritt mellan läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans. 2022 prisades Fia Ekberg i kategorin ”Årets visa” vid Manifestgalan!
 
Per-Ivar är fritidsledaren från Stenungsund som började skriva och framföra sin egen musik året han fyllde femtio år. Det vemodiga anslaget är tydligt och att han musikaliskt är ett barn av sin tid är heller inte någon hemlighet. Per-Ivars debut ”Sen kommer september” släpptes under sensommaren 2018. Uppföljaren ”Minns att Du var underbar” släpptes pga pandemin som digitala singlar 2019/2020 och slutligen som album 2021. Tredje albumet ”Innan muren föll” släpptes i mars 2022. I augusti 2019 nominerades Per-Ivar i kategorin ”årets singer/songwriter” på ”Guldkorpengalan” i Uddevalla. I november samma år tilldelades han Stenungsunds kommuns kulturpris.


Praktisk information om kursen


Kursen ges på Markaryds Folkhögskola i samarbete med Ekebacken hotell och konferens AB.
Kostnad: 9.950 kr/person
Helpension och eget rum med toalett och dusch.
 
Kontakt till Markaryds Folkhögskola:
info@markarydsfolkhogskola.se
Telefon: 0433-74500

Sista ansökningsdag: 1 maj 2023

Kursstart: 15 juni 2023 kl 10:00
Kursslut: 18 juni 2023 kl 15:00

Ansök nu (låtskrivarkurs) ► Sista ansökningsdag är passerad