Allmän kurs

Studiemotiverande folkhögskolekurs

 
Utbildningen vänder sig till dig som:
  • söker jobb
  • saknar gymnasieexamen
  • saknar grundläggande behörighet till högskoleutbildning
  • har fyllt 16 år
Välkommen till Markaryds Folkhögskola och läs vår studiemotiverande folkhögskolekurs! Här får du en möjlighet att prova på om folkhögskola kan passa just dig.

Är du arbetssökande och har fyllt 16 år och saknar gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå? Då kan du be din förmedlare på Arbetsförmedlingen att anvisa dig till en plats på kursen.

På en Studiemotiverande folkhögskolekurs får du prova på hur det kan vara att studera som vuxen. Kursens upplägg varierar beroende på skolans inriktning och deltagarnas önskemål. Syftet är att underlätta och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb. Du får möjlighet att prova på olika ämnen, förbättra din studieteknik och lägga en plan inför framtiden.

På folkhögskolan är gruppen viktig och det finns tid för samtal och erfarenhetsutbyte.

Kursen pågår i tretton veckor och avslutas med att du får ett intyg. Efter studiemotiverande folkhögskolekurs kan Du söka till vår allmänna kurs och skaffa Dig en examen för grundskola eller gymnasium.

Antagningskrav


Kursen vänder sig till dig som söker jobb, saknar gymnasieexamen eller grundläggande behöriget till högskoleutbildning så inga speciella antagningskrav finns. Kontakta din förmedlare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av en plats på kursen.
Löpande kursstart.
 

Ansökan sker genom din förmedlare på Arbetsförmedlingen

 
 
Aktuellt

Ansökan sker genom din förmedlare på Arbetsförmedlingen